Moestuin

Udon soep zonder zalm

Een noedelgerecht dat binnen 20 minuten op tafel staat.
Bereidingstijd:
klok 30 min.
Allergenen:

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 cm. Verse gember
  • 380 ml. Paddenstoelenfond in pot
  • 1 el. Sojasaus
  • 250 ml. Kraanwater
  • 90 g. Hakubaku udon-noedels
  • 75 g. Peen julienne
  • 0,5 el. Sesamolie
  • 2 Middelgrote eieren
  • 250 g. Kastanjechampignons
  • 160 g. Verse zalmfilets
  • 1 Salade-ui
  • 1 Appel

Bereiding

  • 1

    Schil en rasp de gember. Doe samen met de fond, sojasaus en het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.

  • 2

    Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af onder koud stromend water. Meng de sesamolie erdoor. Kook de eieren 6 min. en laat schrikken. Pel en halveer in de lengte.

  • 3

    Snijd de champignons in plakjes. Voeg toe aan de bouillon en laat nog 4 min. meekoken.

  • 4

    Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en de salade-ui in ringetjes. Verdeel de noedels over diepe kommen. Schenk de bouillon erop en verdeel de peen, eieren, zalm en salade-ui erover. Serveer direct.

  • 5

    Dit is stap 5